Растителни стволови клетки

Растителни стволови клетки

Растителните стволови клетки съчетават в себе си едновременно невероятната сила на природата с достиженията на съвременната наука, която ги откри и успя да ги изолира, като безценно средство за запазване на младостта. Това е една от малкото субстанции, за които е доказано безспорно, че спират процесите на застаряването. Нещо повече, учените смятат, че тези клетки имат и силен регенериращ ефект, така че не просто защитават кожата, но и помагат тя да възстанови своите клетки. Продължават изследванията в тази посока, тъй като се предполага, че заради уникалните им свойства, растителните стволови клетки могат да се приложат и за лечение на различни дерматологични проблеми.


И макар, че науката открива това чудо на природата едва наскоро, още преди няколко века са наблюдавани дървета, чиито плодове, дори и откъснати от дървото, остават свежи с месеци. Също така, при нарушаване на целостта на кората на тези дървета, тя след време се възстановявала сама. За този регенериращ ефект са отговорни именно растителните стволови клетки и именно на него се разчита да помогне на много хора в решението на здравословните им проблеми.

Действието на фитостволовите клетки е в биостимулирането на човешките клетки. Допълнително благотворно въздействие оказва и съдържанието на живи витамини, антиоксиданти, пептици, растителни масла и екстракти, които са с естествен произход. Така в човешката кожа се възстановява намалялата с времето възможност за синтез на колаген и еластин, което запазва влагата и структурата на кожата и не позволява да се образуват бръчки.

В България козметика на основата на растителни стволови клетки се предлага от Deep Cosmetics. Растителните екстракти са извлечени от специален сорт ябълка, известна с възможността за дълго съхранение в непроменен вид, след като плодовете са откъснати от дървото. Силното антиоксидантно действие на ябълката заедно с добавени масла от пореч и лешник и хиалуронова киселина в дневния крем допълват впечатляващото действие на стволовите клетки. Така дори зрялата кожа остава идеално опъната и си запазва младежкия вид за години напред. Нощният крем успокоява кожата през нощта, дава и необходимата хидратация и я тонизира благодарение на маслата от лешник, кайсия и летен люляк. Растителните стволови клетки заедно със съдържащите се пептиди и витамини и др. субстанции способстват за еластичността, мекотата и гладката и плътна структура на кожата.

Козметичните продукти, съдържащи растителни стволови клетки, са хипоалергични и са подходящи дори и за хора с много проблемна кожа. Освен това те имат много добра поносимост от всеки тип кожа, тъй като нямат никакви странични или алергизиращи ефекти и не съдържат и хормони. Подобно широкоспектърно благотворно действие притежават много малко други субстанции, поради което се смята, че в бъдеще растителните стволови клетки ще се използват все повече в грижата за здравето и красотата.

Запишете своя час за безплатна процедура при нас!

Елате и разберете защо стотици клиентки ни се довериха в България.

Рейтинг доверия!