Био козметика – какво представлява.

Био козметика – какво представлява.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Чрез нея тялото изхвърля токсини и абсорбира всичко, което й поднасяме. Ако направим списък на всички козметични продукти, които използваме в ежедневието си, ще открием, че те често са повече от 10. Колко от тях имат естествени съставки и колко химични? Ако гледаме на козметиката като храна за кожата бихме ли я хранили с ГМО и вредни химикали?

Принципите и философията на БИО козметиката, както и на натуралната козметика са изградени върху разнообразието от съществуващите в природата растения и натурални продукти, които подпомагат метаболизма, регенерирането на клетките, капилярната циркулация. Природата има всички натурални съставки, които са необходими за естествено  хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на нашата кожа.
Защо БИО козметика?
Традиционната козметика съдържа много изкуствени съставки, а някои продукти дори са изпробвани върху животни. Трудно е да се оцени въздействието на тези продукти върху кожата дори след дълги години на употреба.
Био продуктите дават гаранция и сигурност на човека и заобикалящата го среда.
Основни различия между био – продукт и класически продукт
Производството на козметичен продукт, е сравнително сложен процес. Класическият козметичен продукт като цяло съдържа 4 вида вещества:

  • помощни вещества – които да гарантират проникването на активните съставки в епидермиса.
  • активни вещества – представляват цялата ефективност на козметичния продукт.
  • съставки – те могат да бъдат консерванти (антисептици, антиоксиданти), стабилизатори (сгъстители) или овлажнители, които пречат на продукта да изсъхне.
  • добавки – те могат да бъдат по избор – парфюми или цветове.

При БИО козметиката съставът е:

  • помощни вещества – растителни масла и мазнини (зехтин, арган, бадемово масло)
  • активни агенти – физически активните елементи (масло, екстракти, растения, етерични масла)
  • стабилизатори – естествени консерватори (лимонена и бензоена киселина), природни стабилизатори (захар, сол и зърнени производни)

Кои са предимствата на БИО продуктите?

Методите, които се прилагат при култивирането на био продукти, целят запазването на околната среда и качеството на почвите и подпочвените води, тъй като разчитат на естествения кръговрат на хранителните вещества. Био земеделието подпомага биологичното разнообразие в природата, отделя по-малко въглероден двуокис – причина за глобалното затопляне и намалява токсичните отпадъци.

Какви са реалните ползи от БИО продукти?

Био – продуктите не съдържат химически и замърсяващи вещества (пестициди, изкуствени торове, синтетични продукти, ГМО), които в крайна сметка не са вредни само за тялото ни, но и за околната среда.

Био – козметика също е много богата на активни съставки, който произхождат от живи суровини, като се осигурява тяхната реална и дългосрочна ефективност.

Рейтинг доверия!

Author Info

admin

No Comments

Post a Comment